a
Over mij

Over mij

Counseling & Coachingspraktijk

Amelia Vermeeren

Op mijn werk bij een overheidsinstantie als informatiespecialist, is communicatie de verbinding tussen mij en mijn collega’s. Naast werkinhoudelijke mededelingen, vertellen collega’s mij ook vaak hun persoonlijke verhaal. Ik sta graag in contact met andere mensen. Ik heb toen de omslag gemaakt om van luisteren mijn beroep te maken.

Cliënten een luisterend oor te geven, heeft mijn kijk op mensen en de situatie waarin zij verkeren, veranderd. Ik ervaar hoe genuanceerd en rijk de wereld van ieder mens is. Elk persoon heeft zijn eigen referentiekader en perspectief waarmee hij zijn omgeving waarneemt.

Mijn vermogen om empathisch en zonder oordeel te kunnen luisteren, gebruik ik om de behoeften en verlangens van mijn cliënt te kunnen begrijpen. Mijn overtuiging is dat elk mens zijn eigen kracht heeft, die hem in staat stelt uit het leven te halen wat bij hem het beste past.

Naast de studie van counselor, heb ik ook een studie gevolgd in cognitieve gedragstherapie en life coaching. Al deze kennis gebruik ik om mij nog beter te kunnen verdiepen in de problematiek, en te zien wat helpend is voor de cliënt. Daarnaast ben ik geregistreerd lid van de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO). Ik werk dus mee aan een continue proces van professionering en kwaliteitsverbetering van het coachvak.

Vaak ben ik onder de indruk van de moed en de kracht die cliënten tonen ondanks hun moeilijke situatie. Ik heb daar respect voor.

Ik zie het als mijn taak om samen met jou te zoeken naar datgene wat goed is voor jou. Dit doen we in een veilige omgeving waarin jij vrij bent om te vertellen wat jij wilt. Ik ondersteun je hierbij, wetende dat jij de regisseur blijft van jouw leven.

Ik heb Amelia ervaren als een therapeute die meer dan alleen vakkennis heeft. Door haar sterk invoelend vermogen en haar analytische blik, weet ze snel door te dringen tot de kern van de zaak. Dit heeft mij geholpen mijn probleem op te lossen.

Jaap

Sea an partem sensibus, vel at nibh gloriatur, saepe audire imperdiet no sit. Et brute maiestatis sit, ea noluisse volup mtatum pri, cu erat definiti ones interpreta necquoet.

Anna Fears

His affert nostro habemus te. At malis decore pri, minimum placerat ne nam. Ei alii adversarium pri. Doctus tacimates maluisset ius eu. Doctus man tacimates maluiss iuseu.

Michael Jacob
contact

Neem contact met mij op

Contact

Have a question?

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]