Somberheid

Somberheid

Hulp bij somberheid

Heb jij moeite om ’s ochtends uit bed te komen? Vind je alledaagse dingen niet meer zo leuk als voorheen? Of mis je de motivatie om bepaalde ‘normale’ dingen voor elkaar te krijgen? Iedereen voelt zich wel eens somber of treurig, maar worden deze klachten heftiger en blijven ze aanhouden. In dit geval zet je de juiste stap door hulp aan te nemen van buitenaf. Als coach en counselor in Den Haag kan ik je hierbij helpen.

Naast hulp bij somberheid kan ik ook helpen bij eenzaamheid, rouwproblemen, ernstig verdriet en met relatietherapie in Den Haag.

Ben ik depressief? 

Je bent al een tijdje somber, maar ben je ook depressief? Dit kan en is helemaal niet erg, maar maakt het niet minder vervelend voor je. Wanneer je je kunt herkennen in meerdere van onderstaande symptomen, bestaat de kans dat je depressief bent: 

  • Vermoeidheid en weinig energie
  • Schommelingen in gewicht
  • Onrust
  • Verminderde concentratie
  • Geen ‘zin’ meer hebben in alledaagse activiteiten 
  • Slapeloosheid of een toegenomen behoefte aan slaap 

Mogelijke oorzaken somberheid

Wanneer wij samen een traject aangaan, is het allereerst zaak om een solide basis te leggen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw somberheid. Dit kan namelijk diverse oorzaken hebben. Soms komen depressief vaker in jouw familie voor, maar het kan ook ontstaan door ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden, veelvuldig drank- of drugsgebruik of een tekort aan neurotransmitters. Wanneer we de oorzaak weten, kunnen we samen toewerken naar een behandelplan om jouw somberheid te lijf te gaan. 

Aan de slag met jouw somberheid

Tijdens onze sessies zullen we actief aan de slag gaan met jouw somberheid. Ik begeleid je hier doorheen door middel van enkele stappen. Dit begint bij acceptatie en toegeven: de situatie is nou eenmaal zo en ik zit niet lekker in mijn vel. Wanneer je dit toegeeft, kun je er pas aan gaan werken. Dit doen we allereerst door er samen over te praten. Hierdoor leer je alles in het juiste perspectief te plaatsen. Vervolgens gaan we bekijken hoe we deze gevoelens kunnen plaatsen en hoe we jouw leven in kunnen richten om weer uit het dal te komen.

Schakel hulp in 

Somberheid en depressieve gevoelens zijn niet erg, maar door op tijd in te grijpen maak je het een stuk minder vervelend voor jezelf. Ik sta klaar om jou te helpen bij jouw somberheid. Plan daarom vandaag nog een intake in zodat we elkaar kunnen leren kennen. Tot snel!

Have a question?

Fout: Contact formulier niet gevonden.