Angst, paniekklachten, stress

Angst, paniekklachten, stress

Hulp bij angst, paniekklachten of stress

Angst, paniek en stress zijn emoties die dicht bij elkaar liggen en soms ook nauwverwant zijn aan elkaar. Deze emoties zijn van origine bedoeld om je te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Het houd je dus scherp en kan daardoor behulpzaam zijn. Maar wat als angst de overhand neemt en groter wordt dan het probleem zelf? Dan is het tijd om in te grijpen, de vicieuze cirkel te doorbreken en met jouw angstklachten aan de slag te gaan. Als angsttherapeut in Den Haag ga ik jou hierbij helpen.

Ik kan ook hulp bieden met therapie bij een burn-out, eigen keuzes maken en andere problemen als psycholoog.

De oorzaak van jouw angstklachten

Angst is en breed begrip en waarschuwt je voor mogelijk gevaar. Maar soms komt het voor dat jouw angstsensor verstoord is en te strak staat afgesteld. Wanneer jouw trigger te vaak afgaat, kan het zijn dat je situaties die jouw angst triggeren gaat vermijden. In dit geval kom je in een vicieuze angstcirkel die kan leiden tot bijvoorbeeld pleinvrees, fobieën, hyperventilatie of het vermijden van bepaalde (sociale) situaties.

Deze te strak afgestelde angstsensor komt ergens uit voort. Het is dan ook zaak om te achterhalen hoe deze angst is ontstaan en waarom jouw lichaam en geest bepaalde heftige reacties voortbrengen wanneer ze getriggerd worden. Door erover te praten creëren we een kader van (h)erkennen en kunnen we deze verminderen of weten hoe ermee om te gaan. Dit vormt de basis van onze therapie: het omvormen en creëren van jouw eigen kader, hoe jij het wilt!

Jouw angsten overwinnen

De angsttherapie in Den Haag heeft als voornaamste doel het overwinnen van jouw angst. Angst zit in de mens en is een wezenlijke, gegronde emotie. Ik leer je om angst in het juiste perspectief te plaatsen. Hierdoor kun je je angst relativeren. Het zal de kwaliteit van je leven verbeteren.

Direct contact met jouw angsttherapeut uit Den Haag

Wil jij wat doen aan jouw angst-, paniek- en of stressklachten? Ik leer je graag kennen om samen met jou de juiste handvatten te ontdekken. Plan daarom vandaag nog een intake zodat we samen jouw problemen te lijf kunnen gaan. Tot snel!

Have a question?

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]